Kutyaterápia

A terápiás kutyák olyan kutyák, aki mindig a gazdival dolgoznak és speciálisan képzettek arra, hogy bárkivel közreműködjenek. Felkészültek, odaadók, és szeretetteljesek. Ezek a  kutyák a terápiás foglalkozások során meglepő sikereket érnek el a különböző célcsoportokkal. Szeretetet, kedvességet, élményt alapú fejlődést biztosítanak óvodákban, iskolákban. 
Ezen kívül kórházakban, nyugdíjas otthonokban, ápolási otthonokban, hospicek-ben, katasztrófa sújtotta helyeken élő emberek számára is gyógyírt jelentenek. 

A kutyával való kapcsolatteremtés jótékony hatással van az idegrendszerre. A terápiás kutya szót fogad számára idegen embereknek is, teljesíti az utasításaikat, és gyerekek is remekül tudják irányítani.
A kutyaterápia lényege az elfogadás! Ettől eredményes, hisz nem tesz különbséget az emberek között. 

Fejlesztési területek: Testtudat kialakítása - téri tájékozódás fejlesztése - finom motorika fejlesztése - megismerő funkciók fejlesztése - szociális készségek - beszédfejlesztés - kommunikáció.
Kedvező hatásai: Oldja a szorongást, javítja a hangulatot, növeli az önbizalmat és a magabiztosságot.
A foglalkozások folyamán a gyerekek motivációs szintje a kutya jelenlétében sokkal magasabb, így nagyobb kedvvel ​é​s örömmel vesznek részt a feladatok elvégzésében, amit játéknak tekintenek.


Amennyiben szeretne ön is Terápiás kutyával segíteni az embereknek és kellő motivációval rendelkezik, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.