Állatasszisztált Terápiás Kutyavezető Tanfolyam

Terápiás kutyavezető tanfolyam

Állatasszisztált terápiás kutyafelvezető- és terápiás kutya vizsgára felkészítő tanfolyam folyamatosa indul az ÉletHíd Segítőkutya Alapítvány szervezésében!

A tanfolyam célja, olyan kutya-gazda párosok képzése, akik értik egymást és az elsajátított ismereteket alkalmazva közösen képesek javítani az emberek életminőségén. Sikeres vizsga után terapeuta mellett vagy önállóan tudnak segítő munkát végezni úgy, hogy anyagilag is támogatva vannak.

A tanfolyam sikeres (MATESZE által elismert vizsgát tett) elvégzése után, az alábbi lehetőségek állnak a végzett terápiás kutyavezető párosok rendelkezésére.

Kutyájukkal dolgozhatnak idősek otthonában, óvodákban, iskolákban. Akár csoportos, akár egyéni terápiás kutyás foglalkozásokat is tarthatnak.
Dolgozhatnak még terapeuta, valamint pedagógus mellett, ahol kutyájukkal aktívan részt vesznek irányított módon a fejlesztésekben.

A tanfolyam időtartama  kb. 8 hónap.

Jelentkezés feltételei a gazda részéről

Betöltött 18. életév

Elhivatottság a segítő munka iránt

A résztvevő kutyára vonatkozóan:
- Betöltött 12 hónapos életkor 
- Emberközpontúság, nyugodt természet.
- Az alapengedelmességi feladatok ismerete
- A kutyának kedves, barátságos, nyugodt habitusúnak kell lennie, aki emberrel könnyen teremt kapcsolatot

A tanfolyamokat folyamatosan indítjuk, mindig az adott létszám elérésekor.

Kérlek benneteket, támogassátok munkánkat egy megosztással, hogy mindenkihez eljuthasson a tanfolyam híre. Minél több terápiás kutyavezető van, annál több helyen tudunk segíteni.

A vizsgáról röviden

A tanfolyam végén a tanulók a MATESZE által hivatalosan elismert Terápiás kutya vizsgát tesznek. A vizsga két fordulós. Első vizsga a temperamentum vizsga, ahol mind a kutya, mind gazdája bizonyítja rátermettségét. 
Ezt követi a terápiás záróvizsga, valós terápiás helyszínen. A gazda képes a kutyáját minden körülmények között kontrollálni, valamint a kutya a vizsga során engedelmeskedik a hirtelen fellépő váratlan helyzetekre is jól reagál. Sosem mutat agresszivitás. 

Amennyiben jelentkezni szeretne az Állatasszisztált terápiás kutyavezető- és terápiás kutya vizsgára felkészítő tanfolyamra, kérem írjon nekünk vagy hívjon minket.

elethid@segitokutyak.hu

tel: 06209408300