PROGRAMOK

                     PROGRAMOK

FOLYAMATBAN LÉVŐ PROGRAMJAINKBA IS BE LEHET KAPCSOLÓDNI 


Közösségi Integrált Életmódprogramok 2023/24 

Szabadidős Életmódprogramok gyermekeknek és családjaiknak

Szabadidős programunkat olyan családoknak tervezzük, akik sajátos nevelési igényű és/vagy tipikusan fejlődő gyermeket nevelnek.Ezzel a projekttel kívánunk kikapcsolódást, feltöltődést és szakmai támogatást nyújtani a szülőknek, gyermekeiknek és hozzátartozóiknak.

A gyermekek legfőbb tanulási metódusa a megfigyelés és az utánzás, ezért fontos a család által mutatott megfelelő minta.

Tervezett Életmód programjainkon minden alkalommal terápiás kutyák közreműködnek.

Érdeklődni, Jelentkezni: fof2023.c@gmail.com

A programot a Belügyminisztérium megbízásából a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatja. 

1. Állatasszisztált foglalkozás szülők bevonásával 

A szülőket bevezetjük a kutyaterápiás foglalkozások ismeretébe. Ők is kipróbálhatják a kutyusokkal a trükköket, közösen részt vehetnek a gyermekeikkel egy-egy játékos feladat megoldásában. 

Helyszín: Pécs, Patacsi Művelődési Ház, Fő utca 20.
Időpont: Péntek 16:00 óra
Kezdés: 2023. 10. 13.
(összesen: 20 órában)

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Jelentkezni, érdeklődni: fof2023.c@gmail.com
tel: +36209408300


2. Segítő kutyák szerepe a családban

Alapítványunk szolgáltatásai közé tartozik a segítő kutyák képzése, vizsgáztatása, átadása. Olyan interaktív bemutató foglalkozást tervezünk, amiben betekintést nyerhetnek a szülők, hogy milyen sokoldalúan használható a kutya a mindennapokban. A játékos, vidám foglalkozást Alapítványunk terápiás kutyáival tartjuk. Megtudhatják, hogy milyen segítő kutyák vannak és milyen lehetőségeik vannak arra, hogy segítő kutyát igényeljenek.


Helyszín: Pécs, Patacsi Művelődési Ház, Fő utca 20.
Időpont: Péntek 16:00 óra
(összesen: 10 órában)

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Jelentkezni, érdeklődni: fof2023.c@gmail.com
tel: +36209408300


3. Bográcsozás, Kemencés pizza

A szülök, gyerekek és szakemberek közösen elkészítik az alapanyagokat. Pucolják, darabolják, ízesítik az ételt. Dagasztják a tésztát és készítik a pasztát. Tűzrakást és a tűz táplálását is megtanítjuk nekik. 


Helyszín: Szemely, Dubrava dűlő 661. Alapítványunk székhelye.
Időpont: Szombat 13:00 - 18:00

1.  Május 04. -Betelt
2. Május 11.  - Betelt
3. Május 18. - Betelt
4. Május 25. - Betelt
5. Június 01. - Betelt
6. Június 08. -Betelt 

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Jelentkezni, érdeklődni: fof2023.c@gmail.com
tel: +36209408300

Jelentkezési lap


SZÜLŐSEGÍTŐ SZOLGÁLTATÁS 2023

A Kézműves Munkafolyamatok Tanítása és Terápiás Kutya Program

Célunk, hogy a sajátos nevelési igényű, -és egyéb fogyatékossággal élő gyermekek szüleinek segítséget nyújtunk abban, hogy megtanulják a kézműves munkafolyamatokat, majd ezt a tudást átadják gyermekeiknek.

Ezt közösen a Pécs-nagyárpádi Fészek Kézműves Házzal valósítjuk meg, egy olyan szakmai helyen, ahol megváltozott munkaképességű dolgozókat alkalmaznak.

A tervezett munkafolyamatok rongyvágás, pólófonal gombolyítás és zoknivégek hurkolása lesznek, valamint a szülőknek szövőkereten való szövést is megtanítjuk.

Kiegészítő eleme a programnak a terápiás kutya program, amely során terápiás kutyusokkal gondoskodunk a gyerekekről, míg a szülők tanulnak.

Korábbi eredményeink alapján már bizonyítottuk, hogy állatasszisztált terápia és kézművesség hatékony fogyatékossággal élő gyermekeknek és családjuknak.

Röviden: A projektünk kézműves munkafolyamatok tanítására fókuszál fogyatékossággal élő gyermekek szüleinek, ez idő alatt terápiás kutyáink szórakoztatják és támogatják a gyermekeket. Ezzel is igyekszünk segíteni a gyermekek fejlődésében és a családok mindennapjainak könnyebbé tételében.

A programon maximum 5 fő szülő és 5-7 fő gyermek tud részt venni alkalmanként.

Ahhoz, hogy elsajátítsátok a munkafolyamatokat, legalább 3 alkalom szükséges! Kérlek ezt vegyétek figyelembe.

A programot a Belügyminisztérium megbízásából a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatja.

Érdeklődni: szulo2023@gmail.com

Tel: +3620 940 8300

PROGRAMTERV

JELENTKEZÉSI LAP

PROGRAMOK 2022/ 2023

FELHÍVÁS

𝑲𝒆𝒅𝒗𝒆𝒔 𝑺𝒛𝒖̈𝒍𝒐̋𝒌! A 2022/ 2023 tanévben 𝟏𝟓 𝐚𝐥𝐤𝐚𝐥𝐨𝐦𝐦𝐚𝐥 𝐚́𝐥𝐥𝐚𝐭𝐚𝐬𝐬𝐳𝐢𝐬𝐳𝐭𝐚́𝐥𝐭 𝐆𝐘𝐄𝐑𝐌𝐄𝐊𝐅𝐄𝐋𝐔̈𝐆𝐘𝐄𝐋𝐄𝐓𝐄𝐓 𝐁𝐈𝐙𝐓𝐎𝐒𝐈́𝐓𝐔𝐍𝐊 a szülők tehermentesítése érdekében. Célunk az, hogy a szülők biztonságban tudhassák a gyermekeiket, amíg ők a dolgukat intézik. Ezen felül gyógypedagógus és a terápiás kutyák biztosítják a szakmai -és minőségi közösségi időt. A terápiás kutyák jelenléte és a velük való kapcsolatteremtés erősíti a gyerekek szociális készségét. Szorongást oldó hatással bírnak, a velük való tevékenység során fejlődik a gyermekek kis -és nagymozgása, a kognitív készségek, a beszédértés és beszéd produkció. Ennek segítségével kialakul a megfelelő kapcsolódás a kortársakkal és az állatokkal, illetve mindezek mellett velünk megtanulják a gyerekek a felelős állattartás alapjait is. 

 𝐀 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐛𝐚𝐧 𝐫𝐞́𝐬𝐳𝐭 𝐯𝐞𝐡𝐞𝐭𝐧𝐞𝐤 𝐒𝐍𝐈 -𝐬 𝐯𝐚𝐠𝐲 𝐞𝐠𝐲𝐞́𝐛 𝐟𝐨𝐠𝐲𝐚𝐭𝐞́𝐤𝐨𝐬𝐬𝐚́𝐠𝐠𝐚𝐥 𝐞́𝐥𝐨̋ 𝐠𝐲𝐞𝐫𝐦𝐞𝐤𝐞𝐤, 𝐢𝐥𝐥𝐞𝐭𝐯𝐞 𝐭𝐢𝐩𝐢𝐤𝐮𝐬 𝐟𝐞𝐣𝐥𝐨̋𝐝𝐞́𝐬𝐮̋ 𝐠𝐲𝐞𝐫𝐦𝐞𝐤𝐞𝐤 𝐢𝐬!
Olyan szülők jelentkezését várjuk, akik rendszeresen vagy alkalmanként igénybe vennék ezt a nagyszerű, segítő szolgáltatást, amin minden alkalommal szakképzett gyógypedagógusok/ pedagógusok és terápiás kutyák vesznek részt.
𝐓𝐞𝐫𝐯𝐞𝐳𝐞𝐭𝐭 𝐢𝐝𝐨̋𝐩𝐨𝐧𝐭𝐨𝐤: 2022 szeptembertől - 2023 májusig havonta 1-2 alkalommal 16:00 - 18:00 óra között.
𝐓𝐞𝐫𝐯𝐞𝐳𝐞𝐭𝐭 𝐧𝐚𝐩: csütörtök 𝐓𝐞𝐫𝐯𝐞𝐳𝐞𝐭𝐭 𝐡𝐞𝐥𝐲𝐬𝐳𝐢́𝐧: Pécs
A részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött. Kérjük önöket, hogy amennyiben felkeltette érdeklődésüket ez a lehetőség 2022. 09. 10.-ig jelezzék nekünk SZULO2022@gmail.com e-mail címre a részvételi szándékot. A tárgy rovatba kérjük beírni: Szülő2022
A jelentkezőknek válaszüzenetben elküldjük a további részleteket és a jelentkezési lapot.