Tanfolyamaink

Tanfolyamaink

Kutyakommunikáció: testbeszéd és energia
"A kutyák okosabbak, mint azt mi, okos emberek hinni szeretnénk, nekik nem lehet hazudni. A kutyák nyelve az őszinteség nyelve. Csak az emberek hazudnak. A kutyák nem. Nem használnak szavakat. És tudják, kinek tartoznak hálával." 
Száz Pál

KUTYAOVI

A kölyökkutyáknak az ovi egy kiváló lehetőség arra, hogy a gazda és a kutya megismerjék egymást, és megalapozzák a bizalmat és a kölcsönös tiszteletet egymás iránt.

A kölyökkutya szükségleteit figyelembe véve, munka és játék váltakozásával történik a nevelés.
A kölyökkutya előrehaladása a gazdi-kutya értő kapcsolatnak köszönhető. A gazdi pozitív megerősítésen alapuló hozzáállása, a hangszín váltakozása, a simogatások vagy jutalomfalatok különböző módok a kutya motiválására. Gyere és próbáld ki módszerünket!

Ez az iskola nyitva áll minden kutyafajta számára 2 hónapos kortól kezdve, vagy amint megkapták az összes oltást.

Vegyen részt a kiskutyájával az első ingyenes alkalmon, és az oktató a helyszínen mindent elmagyaráz. 

Díj: 2000 Ft/ alkalom

Alapozó tanfolyam

Az alapozó tanfolyam az egyik legfontosabb a kutya - gazdi életében. 

Ez az alapja minden további képzési iránynak, legyen az magasabb szintű engedelmesség, terápiáskutya tanfolyam vagy Hoopers. Ezen a tanfolyamon a kutyavezetők megtanulják az alapokat, hogy négylábú barátjukat engedelmességi gyakorlatokra tanítsák. Meg kell tanulni érteni a kutya testbeszédét, kommunikációját is. Ezen a tanfolyamon a kutyavezető elsajátítja azokat a technikákat, amelyek segítségével kutyáját a pályán és a mindennapi életben is helyesen vezetheti. A cél az, hogy a kutya és a felvezető egy harmonikus csapatot képezzen, hogy képesek legyenek megfelelni a mindennapi kihívásoknak.

Az alapozó tanfolyamon szerzett tudást a páros vizsgával bizonyítja, ami egy független bíró előtt történik. A cél a tanult gyakorlatok sikeres bemutatása vizsgahelyzetben, és ezáltal az elért eredményről a bizonyítvány megszerzése.

Bérlet: 45.000 Ft/ 10 alkalom, érvényes 12 hétig
Egyéni: 10.000 Ft/ óra

Középfokú tanfolyam

A középfokú engedelmességi tanfolyam követi a sikeres alapozó tanfolyamunkat. Ezen a tanfolyamon az alapozón elsajátított gyakorlatokat finomítjuk és tovább fejlesztjük a kutya engedelmességi készségeit. A felvezető-kutya párosnak egyre jobban együtt kell működnie, és a gyakorlatok minősége fokozatosan javul. Ez a tanfolyam mindazoknak szól akik négylábú társukkal magasabb megmérettetésre vágynak, fejlődni és később a kutyájukkal dolgozni szeretnének.

Nagyszámú ismétlés szükséges ahhoz, hogy az egyes gyakorlatokat probléma nélkül újra és újra elő lehessen venni. Ebbe a tanfolyamba már olyan feladatokat is beleteszünk, ami a terápiás kutya tanfolyam részét képezi.

A tanfolyam során eldöntheti, hogy milyen irányba szeretne tovább menni a kutyájával.

A középfokú tanfolyamon szerzett tudást a páros vizsgával bizonyítja, ami egy független bíró előtt történik. A cél a tanult gyakorlatok sikeres bemutatása vizsgahelyzetben, és ezáltal az elért eredményről a  bizonyítvány megszerzése. 

Bérlet: 45.000 Ft/ 10 alkalom, érvényes 12 hétig
Egyéni: 10.000 Ft/ óra 

Hoopers alapozó

A Hoopers egy remek kutyás sport, amelyet elsőre talán az agilityhez lehetne hasonlítani. A feladat ugyanis hasonló: a kutya egy zárt pályán, a gazdi irányítása alapján teljesíti az akadályokat. A különbség azonban, hogy a hoopers pályán nincsenek ugróakadályok és hirtelen éles fordulók sem. Ez pedig kíméletesebb az ízületeknek, a sérülések veszélye is jóval kisebb.

A hoopers-t azok a kutyák is űzhetik, akik olyan bántalmakkal vagy kockázatokkal élnek, amelyekkel az agility veszélyes lenne. Ilyenek: Ízületi problémák, diszplázia hajlam, gerincbántalmak (hosszú gerinc), idős kor, mozgásszervi betegségek stb.

A hoopers ugyanúgy gyakorolható és fejleszthető, mint szinte bármelyik kutyás sport, és akár versenyezni is lehet benne.

Remek választás, ha szeretnénk fejleszteni a kutyánkkal való kommunikációt, együtt mozogni és élményeket szerezni. A hoopers szuper testmozgás, emellett mentálisan is fárasztó a kutyák számára. Érdemes lehet belevágni akár idősebb korú ebekkel is, hiszen az új ismeretek, a tanulás segít megőrizni a mentális frissességet, a testmozgás eme veszélytelen formája pedig fitten tart.

Díj: 27.000 Ft/ 6 alkalom

Temperamentum vizsgára felkészítő tanfolyam

A temperamentum vizsga engedelmességi feladatokból és a kutya általános készségeinek a vizsgálatából, valamint a páros terápiás munkára való alkalmasságát felmérő tesztekből tevődik össze.

A kutya és gazdája kontrollált módon szembesül bizonyos valós terápiás foglalkozásokon előforduló ingerekkel. Aki a temperamentum teszten megfelelt, csak az mehet tovább a második fordulóra.

Bérlet: 45.000 Ft/ 10 alkalom, érvényes 12 hétig
Egyéni: 10.000 Ft/ óra  

Terápiás záróvizsga

A záróvizsgára való felkészülésre a sikeres temperamentum vizsga teljesítése után kerülhet sor. A sikeresen megfelelt páros egy kutyás terápiás munkába kell, hogy becsatlakozzon. Ez minimum 15 alkalommal való látogatást jelent, valós terápiás helyszínen.

A vizsgára készülő gazda egyrészt megfigyelheti a felkészítést végző páros (egy már dolgozó, vizsgázott terápiás kutya és felvezetője) munkáját, másrészt pedig kutyájával maga is becsatlakozik a felkészítést végző páros munkájába. A felkészülés fontos feltétele, hogy kutyás terápiában tapasztalt terapeuta és célcsoport közreműködésével, és képzett terápiás felvezető jelenlétében kell megtörténnie.

Díj: 10.000 Ft/ alkalom