Állatasszisztált Foglalkozások, terápiás kutyákkal

Állatasszisztált Foglalkozások, terápiás kutyákkal

Alapítványunk terápiás kutyusaival Óvodákban, Iskolákban tartunk állatasszisztált foglalkozásokat elsősorban Pécs városában és Baranya vármegyében.

Szeretnének önök is kutyaterápiás foglalkozásokat biztosítani a gyerekeknek?

Lehetőségük van rendszeresen vagy egy-egy alkalommal is igényelni a szolgáltatást.

Kiknek ajánljuk?

- Bölcsiseknek 
- Óvodásoknak, kicsiktől a nagyokig
- Iskolásoknak, 7 - 14 éves
- Fejlesztőközpontoknak 
           - sajátos nevelési igényű -és intellektuális                                  képességzavarral élő gyermekeknek 

- Egyéni -és csoportos fejlesztéseken

A kutyaterápia egy olyan program, amelyben jól képzett és vizsgázott terápiás kutyák bevonásával támogatjuk a gyerekek fizikai, érzelmi és szociális fejlődését. A kutyákkal való interakció számos pozitív hatással bír:

  1. Érzelmi fejlődés: A kutyák jelenléte és érintése hozzájárul az érzelmi fejlődéshez. A gyerekek nyugodtabbnak, boldogabbnak érzik magukat a kutyák társaságában. Biztonságot ad nekik a kapcsolódás.

  2. Szociális készségek: A kutyákkal való interakció segíti a szociális készségek fejlesztését. A gyerekek empátiát, türelmet tanulnak és ezzel együtt megtanulják az állatokkal való felelős kapcsolat kialakítását.

  3. Kommunikáció: A gyerekek, akik esetleg nehezen fejezik ki magukat, könnyebben találnak közös nyelvet a kutyákkal. A kutyák nem ítélkeznek, és szeretetteljesen fogadják a gyerekek megnyilvánulásait.

  4. Fizikai fejlődés: A kutyákkal való játék és fejlesztő foglalkozás segíti a gyerekek motoros készségeinek fejlődését. Javul a figyelem és a koncentráció, egyensúlyérzék és az ügyesség.

  5. Stresszcsökkentés: A kutyákkal való időtöltés csökkenti a stresszt és szorongást. A kutyák jelenléte nyugtató hatással van a gyerekekre, és segít a stressz kezelésében.

  6. Motiváció: A kutyákkal való interakció motiváló a gyerekek számára. A terápiás kutyák jelenléte segíti őket a tevékenységekbe való bevonódásba. 

Fontos megjegyezni, hogy a kutyaterápiát mindig jól kiképzett szakemberek és kutyavezetők instruálják. A foglalkozásokon  alkalmazott kutyaterápiás programokat gondosan megtervezzük és felügyeljük, annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságban legyenek, és a kutyák jelenléte valóban pozitív hatással legyen a fejlődésükre.