Rólunk

Olyat tegyél amiben okod van hinni, és olyanokkal társulj akikben bízol!

Az életben az a jó, hogy mindig újra lehet kezdeni.

Az állatok szeretete gyerekkoromig nyúlik vissza. Mindig szerettem volna olyan munkát végezni, aminek igazán látom az értelmét. Nagy kört írtam le, amíg végre eljutottam erre az útra.

Több kutyám is volt a múltban, de 2015-ben Bella nevű labrador kutyámmal már az volt a szándékom, hogy segítsek egy akkor 7 éves kislány szorongásán és a kutyáktól való félelmén. A terápiának köszönhetően fél év elteltével már a kislány is jött velem a kutyaiskolába,
ahol mindenféle méretű kutyák között nyugodt és magabiztos maradt. Azóta lovagol is, és az állatok által nagyon sokat fejlődött.

Bella - ez a csupa szeretet és értelem labrador - indított el a számomra oly régóta vágyott úton. 2016-ban
elvégeztem a Habilitációs Okj tanfolyamot Budapesten, majd Bellával egy terápiás tanfolyamot is végig jártunk. Ezt követően 2017-ben beiratkoztam a mozgássérültet segítő kutya kiképző Okj tanfolyamra. 

Utóbbit Debrecenben végeztem az Aura segítőkutya alapítvány szervezésében, ahol rengeteg hasznos tudással gazdagítottak.

Amikor találkozik a belső motiváció azzal a hobbival, ami tölt és értelme van, akkor születik meg egy új alkotás. Ez számomra és mások számára az ÉletHíd Segítő kutya alapítvány.

Bízom benne, hogy Baranya megyében és közelében sok olyan embernek tudunk segíteni, akiknek az élete egy segítő kutyával jelentősen megváltozik pozitív irányban - könnyebbé és élhetőbbé válik. Ezenkívül a terápiás kutyák és gazdáik folyamatos képzésével, egyre több intézményben kialakulhat a rendszeres kutyás terápiás foglalkozás.

Keressetek bátran, szívesen segítek.

Viki

Biczó-Lajkó Renáta vagyok, gyógypedagógus - logopédusként dolgozom Pécsett. A gyerekek kitüntetett helyet foglalnak el a szívemben, így a velük való foglalkozásra nem úgy tekintek, mint a munkámra, sokkal inkább, mint a hivatásomra. A másik, szívemnek nagyon kedves terület az állatok világa. Az első kiskutyámat, egy dalmata kölyköt 5 évesen a karomban cipeltem egészen hazáig, jelenleg pedig kettő mentett kutyus szerető gazdái vagyunk a férjemmel.

Amikor annak idején az egyetemi tanulmányaim során megismerkedtem az állatasszisztált terápiával, rögtön tudtam, hogy ez az a terület, amivel a legszívesebben foglalkoznék a mindennapjaim során. Az álmom megvalósításának céljából a tavalyi év októberében elvégeztem a Varázsmancsok által meghirdetett Kutyás terápiás foglalkozásvezető képzést.

Az idei évben egy kiskutyával bővült a család, aki már hamarosan a temperamentum vizsgájára készül. Így mancs a kézben minél több kisgyermeknek segíthetünk együtt mind kognitív, mind pedig logopédiai fejlesztéssel.

Mosoly, lendület, vidámság és rendíthetetlen következetesség

Urbánszki Szimonetta - Szimi néni, óvodapedagógus kolléganőnk tartja az állatasszisztált iskolaelőkészítő foglalkozásainkat, ahol különböző dinamikus, színes és mozgásos feladatok révén megalapozza és fejleszti azon területeket, amelyek a sulikezdéshez szükségesek. 


A gyerekek szeretete és nevelése a hívatása

Pap Margit vagyok, óvónő, fejlesztő pedagógus. 20 éves korom óta nevelem az óvodáskorú gyermekeket. Tisztelem személyiségüket, egyediségüket. Könnyedén lépek be játékos, örömteli, bizalomteljes létezésükbe. Koller Viktória az Alapítvány vezetője révén bővült pedagógiai látóköröm, mivel részese lehetek segítő pedagógusként annak a csodálatos kapcsolatnak ami a terápiás kutyák, és a gyermekek között kialakul. 

A nyári Bella táborban a kutyák, a gyermekek, a segítő felnőttek, a természettel összhangban, a mindennapos kirándulások során az önfeledt közös létezés örömét élhettük át. Nagy öröm látni a gyermekek szeretetét, ragaszkodását a kutyákhoz, akik által érzelmileg gazdagodnak, kiteljesednek.