Hírfolyam

Eszköz Támogatás

Hálásan köszönjük az Expodom sátor webáruház felajánlását, 
melynek keretében egy 2 × 3 méteres acélvázas   összecsukható pavilon sátrat kaptunk.

Alapítványunk kiválóan tudja használni ezt a pavilont rendezvényeken, bemutatókon.


Nem fogad szót a gyerek? Bemutatunk 3 pécsi "nőt", akiknek a kedvéért bármit megtesznek a kicsik!

Alapítványunk tavaly ősszel sikeresen pályázott a helyi közösségért. Olyan jó volt látni, hogy a mostani időkben is összefogással, szeretettel mennyi mindent el lehet érni! Meg tudtuk menteni ezt a parkot! Felújítottuk a játszóteret és a gyerekeknek örömet, a szülőknek biztonságot adtunk. A környéken élő kutyás közösségnek pedig lehetősége nyílt a közös kikapcsolódásra. A program a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg "Miénk itt a tér" pályázat keretében. Köszönet érte !

"A kutya híd ember és ember között"
Az ÉletHíd Segítő Kutya Alapítvány egyedülálló kezdeményezés Baranyában, amely 2017-ben alakult, azzal a céllal, hogy a dél-dunántúli régióban is bevezesse a terápiás kutyákkal való foglalkozásokat. Óvodákba, sérült gyerekekhez és hajléktalanokhoz is jár Koller Viktória Bellával, a labradorral.

https://www.pecsinapilap.hu/cikk/Terapias_kutyakkal_segit_az_EletHid_Alapitvany_Pecsett_-_interju/224873

Bella Nyári Tábor

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Köszönjük a Segítő kutya támogatást!

Nyugati Városrészi Óvoda Magyar Lajos Utcai Tagóvodája

Bella, mint terápiás kutya egy testnevelési foglalkozásba csatlakozott be, ahol az egészen pici kiscsoportosoktól, a nagycsoportosokig minden korosztály jelen volt.

Különböző érdekes feladatokat mutatott be Bella, melyet a gyerekek megfigyelhettek, majd végrehajtották ők is. Persze nem csak utánozták Bellát, hanem versenyeztek vele.

A foglalkozást egy bátorságpróba tette még izgalmasabbá, mikor a gyerekeknek Bella hasa alatt kellett átkúszniuk.

A legbátrabbak még arra is vállalkozhattak, hogy Bella a jutalomfalatot róluk egye meg. 


Decathlon "csendes óra"

2018.10.01

A budaörsi Decathlon áruházban jártunk. Bellával, Zoéval és a kis Szofival.

Az autizmussal élők vásárlását megkönnyítő "csendes óra" elnevezésű kezdeményezés nyitó napjára meghívást kaptunk a Decathlon budaörsi áruházába. Három kutyával indultunk útnak, hogy ezúttal ne csak interneten, hanem személyesen is tudjunk válaszolni a segítő-, valamint terápiás kutyákkal kapcsolatos kérdéseitekre.

Nagyon jól éreztük magunkat. Remek gyerekekkel és remek szülőkkel találkoztunk abban a két órában. Többen kérdezték jövünk-e még, amire sajnos Budaörsön azt a választ kellett adnunk, hogy a nagy távolság miatt ezt nem tudjuk vállalni, ellenben a pécsi Decathlon áruházban november első hétfőjén azaz 5.-én biztosan ott leszünk.

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy gyermeketek hogy viselkedik a kutyák közelébe, hogy hogy tud feloldódni pár perc alatt akkor is ha tart egy kicsit az új helyzettől, ha van kérdésetek a terápiás-, valamint személyi segítő kutyákkal kapcsolatban, ha érdekel titeket, hogy hogyan és milyen módon tudtok személyi segítő kutyához jutni, valamint azután, hogy mi a folyamat és milyen lehetőségek közül választhattok, akkor gyertek.

(A képeket a Decathol áruháztól kaptuk, nagyon köszönjük!)